UWV
WerkfIt

Wat is een Werkfit-traject?

Met een Werkfit-traject krijg je de kans om weer werkervaring op te doen binnen een organisatie. Wat is een Werkfit-traject? Simpel gezegd, biedt het je een brug naar de arbeidsmarkt, vooral als je nog niet klaar bent voor een betaalde baan, maar wel graag een eerste stap (terug) wilt maken. Er zijn diverse Werkfit-trajecten van het UWV met goede resultaten en ervaringen die aangeven hoe waardevol dit traject kan zijn. Je leert (weer) wat het is om bijvoorbeeld samen te werken of om te gaan met een leidinggevende. Hoe het traject eruit ziet en hoe je jezelf weer werkfit kunt maken hangt van de situatie af. Wat is er nodig om werkfit te worden voor de arbeidsmarkt door middel van re-integratie? In het voorbeeld van een Werkfit-traject van het UWV wordt met een plan van aanpak afspraken gemaakt tussen jou en je persoonlijke consulent van Zorg om Werk uit IJsselmuiden, zodat jij weer ervaringen opdoet met werken in loondienst.

Een Werkfit-traject: werkfit worden met re-integratie en zoveel mogelijk leren in de praktijk

De ervaring heeft geleerd dat je het beste werkfit kunt worden met re-integratie door te leren in de praktijk. Daarom werken we binnen Zorg om Werk veel met speciale werkervaringsplaatsen, dat onderdeel is van het werkfit maken van cliënten zoals jou. Hierdoor kun je in de praktijk ervaren hoe het is om weer als werknemer te functioneren en kunnen jij en je consulent gelijk zien waar nog aan gewerkt moet worden in het kader van werkfit worden met re-integratie. Er zijn ook zaken waar niet aan gewerkt kan worden op een werkplek. Dan zal jouw re-integratieconsulent samen met jou een tijd en plaats bepalen waar jullie kunnen werken aan de ontbrekende vaardigheden.

Wanneer kan een Werkfit-traject worden ingezet?

Er zijn veel redenen om een Werkfit-traject in te zetten, maar hieronder hebben we een aantal voorbeelden opgesomd wanneer een Werkfit-traject van het UWV ingezet kan worden:

  • Na uitval door een burn-out.
  • Na een (zeer) lange tijd niet werkzaam te zijn geweest (langer dan een jaar).
  • Zeer verstoord dag/nacht ritme.
  • Aanleren van werknemersvaardigheden.

Vaak in dit soort gevallen krijg je een uitkering. Door dit traject kan jij werken met een Wajong en nieuwe ervaringen opdoen binnen jouw kunnen. Binnen een aantal weken gaan wij ervoor zorgen dat jij er klaar voor bent om aan de slag te gaan. Zo krijg je een WAO en ga je bijverdienen met een baan die bij je past.

De diversiteit van Werkfit-trajecten en meer

Nu we de vragen ‘wat is een Werkfit-traject?’ en ‘Wanneer kom je in aanmerking voor Werkfit-trajecten van het UWV?’ is het ook van belang om te weten dat er diverse soorten Werkfit-trajecten via het UWV zijn. Zo hebben we ook een Modulair-traject van het UWV. Hierbij wordt er gekeken welk traject het beste bij jou past. Elk traject is maatwerk, aangepast aan de individuele behoeften van jou, als deelnemer. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van een Werkfit-traject van het UWV waarbij iemand na een lange afwezigheid vanwege gezondheidsredenen wordt geholpen om terug te keren naar de werkomgeving. Een modulair traject is daarbij een flexibeler en bekijkt daarbij welke specifieke modules er gekozen kunnen worden op basis van de unieke behoeften en omstandigheden van de deelnemer. Beide trajecten hebben hetzelfde doel: jou helpen om weer met vertrouwen en vaardigheid de arbeidsmarkt te betreden. Aan alle soorten Werkfit-trajecten zijn kosten verbonden, die vergoed kunnen worden door een werkgever of het UWV.

Vind jouw nieuwe baan met onze hulp

Wil je meer werkervaring opdoen door middel van het Werkfit-traject? Dan helpen wij je verder. Onze consulenten plannen graag een kennismakingsgesprek met je in om jouw doelen en kwaliteiten te achterhalen. Tijdens dit gesprek introduceren we je met het Werkfit-traject van het UWV, bespreken we jouw ervaringen met werken in loondienst en beantwoorden de vraag ‘wat is het doel van een Werkfit-traject voor jou?’. Neem voor het maken van een afspraak vrijblijvend contact met ons op.

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.