UWV
WerkfIt

Wat is een Werkfit-traject?

Met een Werkfit-traject krijg je de kans om weer werkervaring op te doen binnen een organisatie. Het kan zijn dat je nog niet klaar bent voor een betaalde baan, maar wel graag een eerste stap (terug) naar de arbeidsmarkt wilt maken. Dan is een Werkfit-traject een goede optie. Je leert (weer) wat het is om bijvoorbeeld samen te werken of om te gaan met een leidinggevende. Hoe het traject eruit ziet hangt van je situatie af. Wat is er nodig om jou klaar te stomen voor de arbeidsmarkt? In een plan van aanpak worden hier afspraken over gemaakt tussen jou en je persoonlijke consulent van Zorg om Werk.

Een Werkfit-traject: zoveel mogelijk leren in de praktijk

De ervaring heeft geleerd dat het het beste werkt om tijdens een Werkfit-traject te leren in de praktijk. Daarom werken we binnen Zorg om Werk veel met speciale werkervaringsplaatsen. Zo kun je in de praktijk ervaren hoe het is om weer als werknemer te functioneren en kunnen jij en je consulent gelijk zien waar nog aan gewerkt moet worden. Er zijn ook zaken waar niet aan gewerkt kan worden op een werkplek. Dan zal jouw re-integratieconsulent samen met jou een tijd en plaats bepalen waar jullie kunnen werken aan de ontbrekende vaardigheden.

Wanneer kan een Werkfit-traject worden ingezet?

Er zijn veel redenen om een Werkfit-traject in te zetten, maar hieronder een aantal voorbeelden:

  • Na uitval door een burn-out.
  • Mantelzorg problematiek
  • Na een (zeer) lange tijd niet werkzaam te zijn geweest (langer dan een jaar).
  • Zeer verstoord dag/nacht ritme.
  • Aanleren van werknemersvaardigheden.

Vaak in dit soort gevallen krijg je een uitkering. Door dit traject kan jij werken met een Wajong en nieuwe ervaringen opdoen binnen jouw kunnen. Binnen een aantal weken gaan wij ervoor zorgen dat jij er klaar voor bent om aan de slag te gaan. Zo krijg je een WAO en ga je bijverdienen met een baan die bij je past.

Nieuw!!! Ook voor Mantelzorgers

Heb jij momenteel sollicitatievrijstelling omdat je erg veel mantelzorgtaken hebt. Ook dan kan je in aanmerking komen voor ondersteuning. ga naar het tabblad Werkfit Mantelzorg opp deze site en meld je aan!

Werkfit Mantelzorg - Zorg om werk

© 2023 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.