UWV

Praktijkassessment

Wat is een Praktijkassessment?

Tijdens een praktijkassessment staan een aantal vragen centraal namelijk: wat vind ik leuk? waar ben ik goed in? Wat past bij mij op werkgebied?

Deze vragen kunnen lastig te beantwoorden zijn als je lang niet werkzaam bent geweest om wat voor reden dan ook.

De re-integratieconsulent van Zorg om Werk gaat met je in gesprek om te kijken waar je nu staat en hoe je aankijkt tegen je de situatie.

Naast het gesprek wordt er in een praktijkassessment ook gebruik gemaakt van een uitgebreide vragenlijst die je helpt de antwoorden te vinden op die belangrijke eerder gestelde vragen. De uitslag van het assessment geeft inzicht in welke werksectoren er goed bij je passen op basis van bijvoorbeeld je persoonlijkheid en vaardigheden.

Na afloop van het assessment krijg je een rapport met jouw resultaten. Het praktijkassessment is dus geen toets, maar een hulpmiddel om te kijken wat er bij je past op werkgebied.

Een Praktijk­assessment: persoonlijke kwaliteiten helder in beeld

Een praktijkassessment brengt je persoonlijke kwaliteiten in beeld en welke werkrichting daar eventueel bij past. Maar dan staat het alleen nog maar op papier. Je wilt natuurlijk ook graag in de praktijk ervaren of de resultaten van het assessment ook kloppen met de realiteit.

De re-integratieconsulent zal daarom samen met jou op zoek gaan naar een werkervaringsplek. Zo kun je in de praktijk ervaren of een bepaalde werkrichting bij je past en of er nog vaardigheden zijn waar je aan moet werken om aan de slag te gaan in een nieuwe functie.

Om zo snel mogelijk een geschikte werkervaringsplaats te vinden, wordt er gebruik gemaakt van ons sterke netwerk. Ook bij jou in de regio!

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.