Modulaire trajecten

Weer meedoen in de maatschappij

Wat is een modulair re-integratietraject?

Meedoen in de maatschappij is belangrijk, het wordt ook wel participeren genoemd. De politiek vindt het zelfs zo belangrijk dat er hele wetten voor zijn gemaakt.

Maar niet voor iedereen is het even makkelijk of vanzelfsprekend om mee te doen in de maatschappij. Dat kan komen door bijvoorbeeld ziekte, of een beperking, maar ook een traumatische gebeurtenis kan er voor zorgen dat je wel wat steun kan gebruiken om weer volledig mee te doen in de maatschappij.

Zorg om Werk biedt verschillende trajecten die jou daarmee helpen.

Participatie interventie

Weer meedoen in de maatschappij gaat soms met kleine stapjes. De re-integratieconsulent gaat met jou in gesprek over je mogelijkheden en wensen. Zodat je een goede eerste stap kunt maken naar maatschappelijke deelname.

Het oppakken van een hobby kan bijvoorbeeld een mooie eerste stap zijn.

De re-integratieconsulent ondersteunt je daarbij, zodat je er niet alleen voor staat.

Bevordering maatschappelijk deelname

Dit traject is bedoeld voor mensen die langdurig uit de roulatie zijn geweest om wat voor reden dan ook. Ze zijn klaar om weer iets om handen te hebben, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen.

De stap naar een betaalde baan is vaak nog veel te groot, maar wat kan dan wel? De re-integratieconsulent van Zorg om Werk gaat met jou in gesprek, om te kijken of jullie samen bijvoorbeeld leuk vrijwilligerswerk, of dagbesteding kunnen vinden.

Onze re-integratieconsulenten hebben een groot netwerk in de regio, dus je staat er niet alleen voor.

Studiebegeleiding

Mensen die langdurig thuiszitten, of waarvan het perspectief op werk is veranderd door (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid kunnen door omscholing hun kansen vergroten op de arbeidsmarkt.

Het volgen van een studie of omscholingstraject is echter niet voor iedereen even makkelijk. Zorg om Werk kan je hierbij helpen. Onze re-integratieconsulent kan je ondersteunen bij de inschrijving, maar ook bij het plannen van bijvoorbeeld huiswerk.

Modulaire re-integratie­trajecten: wanneer kom ik in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor deze trajecten als je een Wajong-uitkering, WIA (WGA), Ziektewetuitkering, of een WW uitkering hebt.

Of  één van de bovenstaande trajecten passend is voor jou, wordt altijd besproken met je contactpersoon bij het UWV.

De duur van het traject hangt af van je situatie, maar duurt maximaal 20 weken. Wil je meer informatie over de verschillende modulaire trajecten? Neem dan contact met ons op!

© 2022 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.