Modulaire trajecten
Weer meedoen in de maatschappij

Wat is een modulair traject via het UWV?

Een modulair traject kan je volgen als je een doorverwijzing hebt van het UWV. Meedoen in de maatschappij is belangrijk, het wordt ook wel participeren genoemd. Zorg om Werk uit IJsselmuiden biedt verschillende trajecten aan die jou helpen bij participatie in de samenleving, waaronder een modulair werktraject en een Wajong modulair werktraject. De politiek vindt het zelfs zo belangrijk dat er hele wetten voor zijn gemaakt. Niet voor iedereen is het even makkelijk of vanzelfsprekend om mee te doen in de maatschappij. Dat kan komen door bijvoorbeeld ziekte of een beperking, maar ook een traumatische gebeurtenis kan er voor zorgen dat je wel wat steun kan gebruiken om weer volledig aan de slag te gaan. Met re-integratie in de maatschappij zorgen wij ervoor dat dit voor jou mogelijk wordt. Hoe re-integratie werkt voor jou kun je bepalen door een re-integratieplan te maken met een van onze consulenten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een modulair traject via het UWV?

Je komt in aanmerking voor een modulair werktraject of Wajong modulair werktraject als je een WW, WIA, Ziektewetuitkering of Wajong-uitkering hebt. Jouw contactpersoon van het UVW zorgt ervoor dat je, door middel van een participatie interventie, weer kunt meedoen in de maatschappij. Hoelang jouw re-integratie in de samenleving duurt is afhankelijk van jouw situatie en het re-integratieplan dat je van tevoren maakt. Wij streven ernaar, als modulaire re-integratiedienst, dat jij binnen maximaal twintig weken weer een volledige participatie in de samenleving hebt. Dit doen wij stap voor stap uit te leggen hoe re-integratie werkt en te bekijken welk traject het beste voor jou werkt.

Participatie interventie na een doorverwijzing van het UWV

Weer meedoen in de maatschappij gaat soms met kleine stapjes. Een re-integratieconsulent gaat met jou in gesprek over je mogelijkheden en wensen om een participatie interventie op te starten. Daarnaast maak je een re-integratieplan voor een fijn verloop. Zo zet je een goede eerste stap naar re-integratie in de maatschappij. Het oppakken van een hobby of vrijwilligerswerk naast je WAO is een mooie eerste stap! Aan de hand van jouw wensen en kwaliteiten bekijken wij welk modulair traject, dat aangeboden wordt door het UWV, het beste bij jou past. Een voorbeeld van zo’n traject is het modulair werktraject of het Wajong modulair werktraject. Een van onze consulenten ondersteunt je daarbij, zodat je er niet alleen voor staat.

Bevordering maatschappelijk deelname

Hoe werkt re-integratie aan de hand van een modulair of Wajong modulair werktraject? Re-integratie in de maatschappij is bedoeld voor mensen die langdurig uit de roulatie zijn geweest om wat voor reden dan ook. Ze willen weer meedoen in de maatschappij, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. De stap naar een betaalde baan is vaak nog veel te groot, maar wat kan dan wel? De consulent van Zorg om Werk gaat met jou in gesprek, om te kijken of jullie samen bijvoorbeeld leuk vrijwilligerswerk of dagbesteding kunnen vinden dat binnen een werktraject valt. Zo kun jij bijvoorbeeld bijverdienen naast je WIA. Onze consulenten hebben een groot netwerk in de regio, dus je staat er niet alleen voor.

Studiebegeleiding

Zit jij langdurig thuis of is jouw perspectief op werk veranderd door (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid? Wij vergroten jouw kansen op de arbeidsmarkt door een omscholing voor je te regelen. Dit kan middels het volgen van een Wajong modulair werktraject of een standaard modulair werktraject. Het volgen van een studie of omscholingstraject is echter niet voor iedereen even makkelijk. Wij helpen jou hierbij door een re-integratieplan op te stellen! Onze consulent ondersteunt je bij de inschrijving, maar ook bij het plannen van bijvoorbeeld huiswerk. Hierdoor zet jij je eerste stap naar participatie in de samenleving, met een modulair traject opgemaakt door het UWV.

Zet de eerste stap

Kom jij in aanmerking voor een modulair traject volgens het UWV? Wij helpen je graag bij het creëren van een participatie interventie na jouw doorverwijzing vanuit het UWV. Zo kan jij weer meedoen in de maatschappij door re-integratie. Neem contact met ons op, zodra jij klaar bent voor participatie in de samenleving in jouw gemeente. Wij kijken ernaar uit om jou te helpen middels een (Wajong) modulair werktraject of een re-integratieplan. Samen komen we erachter hoe re-integratie voor jouw werkt!

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.