✔ Groot netwerk
✔ Regioconsulenten
✔ Zorg én begeleiding

 

UWV en mantelzorg

Bij het combineren van UWV en mantelzorg ontstaan er diverse vraagstukken. Hoe kun je mantelzorg verlenen en tegelijkertijd een uitkering ontvangen? Zijn er speciale regelingen waar je gebruik van kunt maken? Gelukkig weten de consulenten van Zorg om Werk de antwoorden op deze prangende vragen. Door met hen in gesprek te gaan, ben je binnen een mum van tijd op de hoogte van waar jij recht op hebt en wat je dient te doen voordat je mantelzorg gaat geven.

Wat het UWV kan betekenen bij mantelzorg?

Het UWV biedt verschillende ondersteuningen voor uitkeringsgerechtigden die de keuze maken om mantelzorg te geven. Hierin is een belangrijk begrip: sollicitatievrijstelling. Dit betekent dat, wanneer je besluit om mantelzorg te verlenen, je in bepaalde situaties kunt worden vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Dit komt vooral van pas voor degenen die WW ontvangen en mantelzorg geven. Hierdoor kun je zonder problemen mantelzorg verlenen aan een naaste, terwijl je financieel ondersteund wordt door de UWV.

Graag wat bij verdienen?


Plan een afspraak in

Als je overweegt om mantelzorg te verlenen en je tegelijkertijd een uitkering van het UWV hebt, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn over je rechten en plichten. Maak een afspraak met onze organisatie, zodat we samen jouw situatie kunnen doornemen en je de beste begeleiding krijgt. Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Plan dan een afspraak in door contact met ons op te nemen.

 

 

Contactformulier

 

Terugbelverzoek

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.