• Start
  • Sollicitatievrijstelling
✔ Groot netwerk
✔ Regioconsulenten
✔ Zorg én begeleiding

 

Sollicitatievrijstelling

Sollicitatievrijstelling, of voluit vrijstelling van werk- en sollicitatieplicht, is wellicht een begrip waar je niet dagelijks mee in aanraking komt. Deze vrijstelling betekent dat je in bepaalde omstandigheden niet hoeft te solliciteren of werken. Zorg om Werk uit IJsselmuiden is een landelijk actieve organisatie met 45 deskundige medewerkers die voor je klaarstaat om je hierover uitgebreid te informeren en adviseren. Het begrijpen van de regels rondom vrijstelling van sollicitatieplicht is cruciaal om te weten waar je aan toe bent.

Wanneer is een sollicitatievrijstelling van toepassing?

Het recht hebben op een sollicitatievrijstelling houdt in dat er situaties zijn waarbij je vrijgesteld kan worden van de sollicitatieplicht. Bijvoorbeeld, bij de sollicitatieplicht bij een WW-uitkering, kun je een vrijstelling van werk- en sollicitatieplicht krijgen onder bepaalde voorwaarden. Mantelzorg is ook zo'n situatie waarin een vrijstelling van sollicitatieplicht kan worden toegekend. Hierbij wordt erkend dat je als mantelzorger essentieel werk verricht, wat kan leiden tot een vrijstelling van werk- en sollicitatieplicht.

Hoe werkt een vrijstelling van sollicitatieplicht?

Het proces van een vrijstelling van sollicitatieplicht kan voor velen een onbekend terrein zijn. In beginsel is iedereen die een uitkering ontvangt, verplicht om actief naar werk te zoeken. Denk hierbij aan werken met een Wajong. Maar onder bepaalde voorwaarden kun je vrijstelling krijgen. Allereerst dien je een gemotiveerd verzoek in bij het UWV. Hierin leg je jouw specifieke situatie uit, ondersteund met eventuele bewijsstukken. Na je aanvraag voor sollicitatievrijstelling wordt deze beoordeeld door een consulent of specialist. Het is essentieel om volledige en accurate informatie te verstrekken. Een goedgekeurd verzoek betekent dat je tijdelijk of permanent wordt vrijgesteld van je sollicitatieplicht, afhankelijk van de aard van je situatie.

Graag wat bij verdienen?


Plan nu jouw consult in!

Het kan complex zijn om de nuances en details van vrijstelling van sollicitatieplicht en werk te begrijpen. Heb je behoefte aan duidelijkheid over jouw specifieke situatie? Maak dan een afspraak met een van onze consulenten. Naast hun kennis over de vacaturebank van het UWV en werken met een uitkering, adviseren zij jou graag over de verschillende vormen van een sollicitatievrijstelling. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

 

Contactformulier

 

Terugbelverzoek

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.