• Start
  • Sollicitatieplicht WW
✔ Groot netwerk
✔ Regioconsulenten
✔ Zorg én begeleiding

 

Sollicitatieplicht bij een WW

Bij het ontvangen van een WW-uitkering wordt er van je verwacht dat je actief zoekt naar werk vanwege de sollicitatieplicht bij een WW. De onderliggende reden is duidelijk: het stimuleren van terugkeer naar de arbeidsmarkt. Maar wat als je om bepaalde redenen niet kunt solliciteren? Hier komt de vrijstelling van sollicitatieplicht bij een WW in beeld. Zorg om Werk, actief in heel Nederland, kan je helpen om dit proces te begrijpen en te navigeren.

Hoe voldoe je aan de sollicitatieplicht bij een WW?

Het kan uitdagend zijn om te voldoen aan de sollicitatieplicht bij een WW. Echter, Zorg om Werk staat klaar om je te assisteren. Dankzij onze vacaturebank via het UWV is het vinden van een geschikte functie een stuk eenvoudiger. We helpen je bij het vinden van een goede werkplek, waardoor je naast je WW-uitkering kunt bijverdienen. Maar er kunnen momenten zijn, zoals bij intensieve WW en mantelzorg, waarbij je in aanmerking komt voor een vrijstelling van sollicitatieplicht bij een WW.

Vrijstelling van sollicitatieplicht bij een WW: hoe werkt dat?

Er zijn situaties waarin je aanspraak kunt maken op een vrijstelling van sollicitatieplicht bij een WW. Denk aan persoonlijke omstandigheden of als je tijdelijk niet in staat bent om te werken. Het is essentieel om te weten wanneer je voor een vrijstelling van werk- en sollicitatieplicht in aanmerking komt en hoe je deze kunt aanvragen. Onze consulenten helpen je hier graag bij. Samen zorg jij ervoor dat je (tijdelijk) kunt stoppen met solliciteren.

Graag wat bij verdienen?


Ga met ons in gesprek!

Wil je duidelijkheid over de sollicitatieplicht bij een WW of over de mogelijkheid van een vrijstelling van sollicitatieplicht bij een WW of een WIA-uitkering? Een gesprek met een consulent van ons re-integratiebureau kan licht werpen op je situatie. We staan klaar om je niet alleen te helpen met de sollicitatieplicht maar ook bij het regelen van een vrijstelling als je situatie daarom vraagt. Neem de stap naar een toekomst vol mogelijkheden! Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

 

 

Contactformulier

 

Terugbelverzoek

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.