Gemeente

WerkfIt

Wat is een Werkfit traject?

Het kan zijn dat je nog niet klaar bent voor een betaalde baan, maar wel graag een eerste stap (terug) naar de arbeidsmarkt wilt maken. Dan is een Werkfit traject misschien een goede optie.

In dit traject krijg je de kans om weer werkervaring op te doen binnen een organisatie. Je leert ook (weer) wat het is om bijvoorbeeld samen te werken of om te gaan met bijvoorbeeld een leidinggevende. Hoe het traject eruit ziet hangt van je situatie af. Wat is er nodig om jou klaar te stomen voor de arbeidsmarkt?

In een plan van aanpak worden hier afspraken over gemaakt tussen jou en je persoonlijke re-integratieconsulent van Zorg om Werk.

Een Werkfit traject: zoveel mogelijk leren in de praktijk

De ervaring heeft geleerd dat het, het beste werkt om tijdens een Werkfit traject te leren in de praktijk. Daarom werken we binnen Zorg om Werk veel met werkervaringsplaatsen, zo kun je in je praktijk ervaren hoe het is om weer als werknemer te functioneren en kunnen jij en je consulent gelijk zien waar nog aan gewerkt moet worden.

Er zijn ook zaken waar niet aan gewerkt kan worden op een werkplek. Dan zal de consulent van Zorg om Werk samen met jou een tijd en plaats bepalen waar jullie kunnen werken aan de ontbrekende vaardigheden.

Wanneer kan een Werk Fit traject worden ingezet?

Er zijn veel redenen om een Werkfit traject in te zetten, maar hieronder een aantal voorbeelden:

  • Na uitval door een burn-out.
  • Na een (zeer) lange tijd niet werkzaam te zijn geweest (langer dan een jaar).
  • Zeer verstoord dag/nacht ritme.
  • Aanleren van werknemersvaardigheden.

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.