Bedrijven

Verzuimbegeleiding

Wat is verzuimbegeleiding?

Het is erg vervelend als een werknemer ziek wordt. Er komt dan een heel proces op gang waar van alles bij komt kijken.

Zorg om Werk biedt hierbij de helpende hand. Wij begeleiden het hele proces, ontlasten hiermee de werkgever en hebben aandacht voor de persoonlijke wensen van de werknemer.

Verzuimbegeleiding: aandacht is de sleutel

De juiste aandacht voor een zieke werknemer voorkomt vaak erger. Het is belangrijk om de oorzaak van het verzuim te achterhalen.

Het kan zijn dat er een medische oorzaak is. Maar ook werkdruk, werksfeer of persoonlijke problemen (zoals bijvoorbeeld schulden, of relatieproblemen) kunnen een oorzaak zijn.

Een tekort of geen aandacht voor deze problemen zorgt voor uitval.

Verzuimbegeleiding voor tijdelijke medewerkers

Aandacht voor verzuimbegeleiding is ook belangrijk voor medewerkers met een aflopend dienstverband.

Wanneer een tijdelijke medewerker ziek uit dienst gaat, valt hij onder het risico van de werkgever in de ziektewet.

Als de werkgever eigenrisicodrager is, heeft de werkgever zelf de regie over de verzuimbegeleiding en re-integratie van deze medewerkers.

Verzuimbegeleiding: samen sterk!

Samen werken aan verzuimbegeleiding is cruciaal. De consulent van Zorg om Werk gaat samen met de werkgever en werknemer in gesprek om vast te stellen welke begeleiding noodzakelijk en wenselijk is.

Het kan ook zijn dat het beter is voor de werknemer om te kiezen voor een andere functie dan voorheen. Vragen die tijdens een gezamenlijk gesprek centraal kunnen staan zijn: waar liggen kansen? Wat kan, wil en verwacht de werknemer van zijn baan? Waar krijgt de werknemer energie van? Kan de huidige functie dusdanig worden aangepast dat de situatie verbetert?

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.