Bedrijven
Re-integratie 2e spoor

Wat doet een re-integratieconsulent?

Een re-integratieconsulent van Zorg om Werk uit IJsselmuiden helpt jou om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Door middel van een goed gesprek zetten wij al jouw kwaliteiten op een rijtje en gaan op zoek naar een vacature die daarbij past. Wij kijken dan specifiek naar bedrijven die al ervaring hebben met een re-integratietraject opgezet door een verwijzing van het UWV.

Wat doet een re-integratieconsulent bij re-integratie 2e spoor?

Re-integratie 2e spoor wordt ingezet als een werknemer niet terug kan keren in zijn/haar oude functie en een re-integratieconsulent nodig heeft. Er moet gekeken worden naar een passende werkplek bij een andere werkgever met behulp van de vacaturebank van het UWV. Onze consulenten gaan samen met jou op zoek naar passend werk met behulp van een re-integratietraject opgezet door het UWV. Ons motto is dan ook: Samen sterk op weg (terug) naar passend werk!

Re-integratie 2e spoor: denken in mogelijkheden

Voordat er re-integratie 2e spoor wordt ingezet, is er vaak al veel gebeurd. De medewerker kan taken niet meer uitvoeren, waar hij of zij dat eerst wel kon. Het is dan ook heel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de zoekrichting, vaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten van de werknemer. Dat doen de re-integratieconsulenten van Zorg om Werk door het voeren van persoonlijke gesprekken waarin de mogelijkheden, wensen en verwachtingen van de werknemer centraal staan. Maar met alleen praten kom je er niet. Er wordt ook een plan van aanpak gemaakt waarin concrete acties worden opgenomen in het re-integratietraject die zowel de werknemer, als de re-integratieconsulent gaan uitvoeren aan de hand van wat het UWV verwacht. Met een duidelijk, gezamenlijk plan komt een nieuwe kans op de arbeidsmarkt snel dichterbij.

Re-integratie 2e spoor in de praktijk

Een helder, gezamenlijk plan van aanpak is heel belangrijk om weer mee te doen in de maatschappij, maar daarmee is de nieuwe kans op de arbeidsmarkt nog niet gevonden. Om die nieuwe kans te vinden moeten alle betrokken partijen in actie komen. Er moet gekeken worden welke vacatures er zijn en of die meteen passend zijn voor de werknemer. Wij geloven dat de matching mensenwerk is. Onze re-integratieconsulent zal zoeken naar vacatures die geschikt lijken voor de werknemer. Daarna zullen de vacatures besproken worden en zal de re-integratieconsulent de werknemer eventueel voorstellen. Er zijn echter nog veel meer zaken waar aandacht aan besteed wordt door onze consulenten. Om te kunnen solliciteren heb je bijvoorbeeld een cv nodig dat up to date is en er netjes uitziet. Daarnaast moet je bijvoorbeeld weten waar je goed in bent. Dit zijn enkele vereisten voor een re-integratietraject die het UWV. Als je dan de kans krijgt om op gesprek te komen, bereiden onze consulenten dit gesprek zorgvuldig met je voor. Waar nodig wordt er ook aandacht besteed aan de persoonlijke presentatie.

Zet een mooiste eerste stap

Soms is het nodig om de overstap te maken naar een ander werkveld om weer aan het werk te komen. Of het is voor de werknemer extra belangrijk om het arbeidsritme te behouden. Een werkervaringsplaats kan dan een mooie eerste stap zijn. Hier ontdek je welke werkrichting bij jouw past en doe je weer ervaring op dat goed is voor jouw re-integratietraject via het UWV. Jouw re-integratieconsulent heeft een groot netwerk van werkgevers bij jou in de regio. Neem contact met ons op om de eerste stap te zetten. Wij zorgen ervoor dat jij kunt werken naast je Wajong.

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.