Bedrijven

Re-integratie 2e spoor

Wat is re-integratie 2e spoor?

Re-integratie 2e spoor wordt ingezet als een werknemer niet terug kan keren in zijn/haar oude functie.

Er moet gekeken worden naar een passende werkplek bij een andere werkgever. De re-integratieconsulenten van Zorg om Werk gaan samen met jou op zoek naar passend werk.

Ons motto is dan ook: Samen sterk op weg (terug) naar passend werk!

Re-integratie 2e spoor: denken in mogelijkheden

Voordat er re-integratie 2e spoor wordt ingezet is er vaak al veel gebeurd. De medewerker kan taken niet meer uitvoeren, die hij of zij eerst wel kon uitvoeren. Het is dan ook heel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de zoekrichting, vaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten van de werknemer.

Dat doen de re-integratieconsulenten van Zorg om Werk door het voeren van persoonlijke gesprekken waarin de mogelijkheden, wensen en verwachtingen van de werknemer centraal staan.

Maar met alleen praten kom je er niet. Er wordt ook een plan van aanpak gemaakt waarin concrete acties worden opgenomen die zowel de werknemer, als de re-integratieconsulent van Zorg om Werk gaan uitvoeren.

Met een duidelijk, gezamenlijk plan komt een nieuwe kans op de arbeidsmarkt snel dichterbij.

Re-integratie 2e spoor in de praktijk

Een helder, gezamenlijk plan van aanpak is heel belangrijk, maar daarmee is de nieuwe kans op de arbeidsmarkt nog niet gevonden. Om die nieuwe kans te vinden moeten alle betrokken partijen in actie komen. Er moet gekeken worden welke vacatures er zijn en of die meteen passend zijn voor de werknemer.

Wij geloven dat de matching mensenwerk is. Onze re-integratieconsulent zal zoeken naar vacatures die geschikt lijken voor de werknemer. Daarna zullen de vacatures besproken worden en zal de re-integratieconsulent de werknemer eventueel voorstellen. Er zijn echter nog veel meer zaken waar aandacht aan besteed wordt door onze re-integratieconsulenten.

Want om te kunnen solliciteren heb je bijvoorbeeld een cv nodig dat up to date is en er netjes uitziet. Daarnaast moet je bijvoorbeeld goed weten waar je goed in bent.

Als je dan de kans krijgt om op gesprek te komen, bereiden onze re-integratieconsulenten dit gesprek zorgvuldig met je voor. Waar nodig wordt er ook aandacht besteed aan de persoonlijke presentatie.

Een werkervaringsplaats: een mooie eerste stap

Soms is het nodig om de overstap te maken naar een ander werkveld om weer aan het werk te komen. Of het is voor de werknemer extra belangrijk om het arbeidsritme te behouden.

Een werkervaringsplaats kan dan een mooie eerste stap zijn. Op een werkervaringsplaats kun je werkervaring opdoen en ontdekken of de werkrichting bij jou past.

Zorg om Werk heeft een groot netwerk van werkgevers, ook bij jou in de regio!

© 2022 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.