Bedrijven

Outplacement

Wat is outplacement?

Afscheid nemen van een medewerker, maar ook het verliezen van je baan, heeft veel impact voor zowel werkgever als werknemer. Ziekte is hiervan niet altijd de oorzaak. Ook een bedrijfsovername, -sluiting, reorganisatie of arbeidsconflict kan een reden zijn waardoor een werknemer niet kan blijven bij zijn/haar huidige werkgever. 

Als een werknemer vanuit een dergelijke situatie, onder begeleiding, op zoek gaat naar een een nieuwe werkplek spreken we niet van re-integratie, maar van outplacement. 

Outplacement: zo snel mogelijk weer aan het werk

Als een werknemer zijn of haar baan verliest heeft dat veel impact. Hij/zij wil dan zo snel mogelijk weer aan het werk.

De consulenten van Zorg om Werk begrijpen dat en helpen je daarbij. Zij zoeken dagelijks naar nieuwe vacatures. Natuurlijk gebruiken we hierbij de beschikbare technologie, maar de matching blijft wat ons betreft altijd mensenwerk.

Naast het zoeken naar vacatures heeft Zorg om Werk ook een groot netwerk van werkgevers, waar potentiële nieuwe werknemers kunnen worden voorgesteld.

Outplacement: modulaire inkoop

Er zijn veel situaties waarin outplacement kan worden ingezet. Elke situatie is anders en ook elke werknemer is anders en heeft in meer of mindere mate behoefte aan begeleiding.

Wat bij Zorg om Werk altijd blijft is de persoonlijke aanpak. Omdat niet elke werknemer dezelfde begeleiding nodig heeft, is het bij ons mogelijk om verschillende modules in te kopen, zodat je altijd de begeleiding krijgt die bij jou past.

Zo kan er gekozen worden voor een volledig traject waarin jouw persoonlijke consulent het hele traject van vacature tot plaatsing samen met jou doorloopt. Maar misschien zijn er ook wel dingen die je zelfstandig kunt of wilt doen en waar je geen begeleiding bij nodig hebt.

De begeleiding die je niet nodig hebt, hoeft ook niet te worden ingekocht. Dat is het grote voordeel van de modulaire inkoop van Zorg om Werk.

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.