Haalbaarheidsonderzoek
Soms zijn er twijfels over de haalbaarheid van re-integratie 2e spoor voor een werknemer.
Een haalbaarheidsonderzoek kan dan uitkomst bieden. In een haalbaarheidsonderzoek worden de benutbare kansen op de arbeidsmarkt in kaart gebracht.
Voor het succesvol inzetten van re-integratie 2e spoor is het belangrijk dat er voldoende benutbare kansen zijn op de arbeidsmarkt.
Om te beginnen wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd door een onafhankelijke specialist. Tijdens het onderzoek gaat de specialist secuur te werk. Er komen tijdens het onderzoek veel zaken aan bod zoals de motivatie van de werknemer en wat hieraan ten grondslag ligt.
Opleidingsmogelijkheden: zijn er mogelijkheden om de werknemer zo bij te scholen dat de kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot? Zijn er vacatures beschikbaar, die de werknemer eventueel gedeeltelijk kan uitvoeren? Hoe groot is de afstand tot de arbeidsmarkt en hoe kan deze eventueel worden verkleind? Alle kansen op de arbeidsmarkt worden nauwkeurig in kaart gebracht.
Nadat de kansen in kaart zijn gebracht, zal een re-integratieconsulent van Zorg om Werk in de praktijk gaan kijken of er ook daadwerkelijk mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Als afsluiting van het haalbaarheidsonderzoek wordt er een duidelijk rapport opgesteld, zodat er meer helderheid komt over het vervolgtraject.
Daarnaast worden de twijfels over de inzet van re-integratie 2e spoor weggenomen. Dit rapport wordt altijd met de werknemer en eventuele andere betrokkene besproken. Als re-integratie 2e spoor niet haalbaar is, kan er wellicht voor gekozen worden om vervroegd een WIA (IVA) aan te vragen.
© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.