Bedrijven

Re-integratie

De meeste werknemers die zich ziek melden, zullen binnen twee weken hun werkzaamheden weer hervatten. Maar het kan voorkomen dat een werknemer langer uit de roulatie is. Werkgever en werknemer moeten in dat geval samen werken aan een effectieve re-integratie.

Wat is re-integratie?

Het is niet prettig als een werknemer langdurig ziek is. Niet voor de werknemer, maar ook niet voor de werkgever, die daardoor een arbeidskracht mist.

Het is daarom goed als er alles aan gedaan wordt om deze getroffen werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Dat heet re-integratie.

Terugkeer naar werk kan op twee manieren plaatsvinden:

Re-integratie eerste spoor

De werknemer gaat weer werken bij zijn huidige werkgever. Eventueel in een nieuwe of aangepaste functie.

Re-integratie tweede spoor

De werknemer kan niet meer terecht bij zijn huidige werkgever en krijgt ander passend werk bij een andere werkgever.

Samen sterk op weg terug naar passend werk

Zowel de werkgever als de zieke werknemer zijn verantwoordelijk voor de re-integratie. Dat betekent dat zij er beiden alles aan moeten doen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Hierbij moeten ze ondersteund worden door een gecertificeerd verzuimbedrijf. Dat kan een arbodienst zijn, maar mag ook een ander gespecialiseerd bedrijf. 

Als er maar een bedrijfsarts aangesloten is bij het bedrijf. Zorg om Werk voldoet aan de bovenstaande voorwaarde en we helpen je graag op weg terug naar passend werk!

Alle producten van Zorg om Werk

Verzuimbegeleiding

Re-integratie 1e spoor

Re-integratie 2e spoor

Outplacement

Loopbaanbegeleiding

Haalbaarheidsonderzoek

© 2024 | Zorg om werk | Alle rechten voorbehouden.
Tasveld 10-6, 8271 RW IJsselmuiden, 038-4538600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.